Krokus

( ilość produktów: 12 )

Firma Krokus to ucieleśnienie dwóch słów: tradycja i natura. Krokus jest rodzinnym zakładem, który zajmuje się przetwórstwem owoców i warzyw w pięknej okolicy, tuż obok Wisły oraz terenów zielonych na granicy województwa mazowieckiego i lubelskiego.

Zakład Krokus istnieje od 1993 roku i jest polskim liderem, który oferuje tradycyjne przetwory z owoców i warzyw. Przetwory te produkowane są z lokalnych surowców, gdyż ogrodnicza tradycja istniała na tym terenie już od XIX wieku. Z tego samego okresu pochodzą też tradycyjne polskie receptury i nieprzemysłowe metody produkcji, dzięki którym produkty firmy Krokus są zdrowe i smaczne. Stąd też skład przetworów jest jak najbardziej naturalny, nie zawiera konserwantów, barwników i innych dodatków. Wychodząc naprzeciw wymaganiom konsumentów, stworzono linię powideł bez cukru i certyfikowanych przetworów ekologicznych. 

Tak założyciel, Czesław Caryk, przedstawia firmę Krokus:

„Tworząc nasze produkty kierujemy się trzema zasadami. Po pierwsze ma być tak smacznie, abyśmy sami nie mogli oprzeć się naszym produktom, po drugie produkujemy przetwory tak jak niegdyś robiono to w naszych domach według wypróbowanych przepisów pochodzących z XIX w. i pocz. XX w. Po trzecie w procesie produkcji staramy się zachować jak najwięcej walorów odżywczych świeżych owoców i warzyw.”

 Certyfikaty i nagrody przyznane firmie Krokus:

  • Jakość Tradycja Mazowieckie 2013;
  • Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza 2013;
  • polecany przez SlowFood Polska.
    Sklep korzysta z technologii przechowujących i uzyskujących dostęp do informacji urządzeniu użytkownika podłączonym do sieci Internet - w szczególności z wykorzystaniem tzw. plików cookies. Twoja zgoda wyrażona na korzystanie z tych technologii przez Sklep lub podmioty trzecie, w celach związanych ze świadczeniem usług drogą elektroniczną, może zostać w każdym momencie zmodyfikowana lub odwołana w ustawieniach przeglądarki. Więcej o naszej polityce prywatności tutaj.
    Zamknij
    pixel