COCOA
Dwójka przyjaciół, Marcin i Karol, na początki mieli tylko pasję, wytrwałość i wizję produktu, który chcieli wyprodukować. Tak oto, bez żadnego doświadczenia w przemyśle spożywczym, stworzyli czekoladę z nieprażonych ziaren kakao marki Cocoa, markę znaną nie tylko w Polsce, ale również za granicą.
Właściciele początki swojej działalności opisują:
"Wiara w to, że idealny smak czekolady osiągniemy jedynie z surowca uprawianego w sposób ekologiczny i niepoddanego obróbce termicznej utwierdziło nas , że odrzuceniem wszelkich kompromisów będzie jedynie produkt RAW. I trwamy w tym przekonaniu do dziś."
Produktem finalnym jest ekologiczna czekolada raw, czyli niepoddawana procesowi prażenia (wytwarzana w temperaturze poniżej 45°C), bez mleka, bez glutenu, bez soi, słodzona cukrem z plamy kokosowej. Dzięki temu zachowuje swoje antyoksydacyjne właściwości i bogactwo mikroelementów.
W swojej ofercie Cocoa posiada tabliczki czekolady raw oraz oblewane nią bakalie i orzechy - wszystko z surowców najlepszej jakości i w 100% naturalnych.